Λίγο πριν τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, το Μιτάτο της Αμοργού ολοκλήρωσε τον καθαρισμό του τμήματος που συνδέει την Παναγία Επανωχωριανή  με το κύριο μονοπάτι Λαγκάδας-Αγ. Ιωάννη Θεολόγου (διαδρομή 5 του δικτύου της Αμοργού).

Το μονοπάτι αυτό ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση για τους πεζούς, ωστόσο παρουσίαζε δυσκολίες στη διέλευση των ζωών. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται αρκετοί παραγωγοί και ο καθαρισμός του μονοπατιού διευκόλυνε πολύ την καθημερινή τους μετακίνηση.

Το συνολικό μήκος της διαδρομής που καθαρίστηκε είναι 700 μέτρα, σε ήπια κλίση. Καθώς η τουριστική περίοδος ήταν ακόμα σε εξέλιξη, υπήρχε έλλειψη ελεύθερου χρόνου από πλευράς εθελοντών. Επιπλέον, τα προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας δεν επέτρεπαν μεγάλες συναθροίσεις. Έτσι, ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε σε διαδοχικές χρονικές περιόδους, με μικρές ομάδες εργασίας κάθε φορά.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους του Μιτάτου της Αμοργού που συμμετείχαν, αλλά και όσους μας στήριξαν με κάθε τρόπο. Οι εργασίες αυτές μας έφεραν πιο κοντά, σε ένα δυναμικό, αισιόδοξο ξεκίνημα για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας.

Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους, σε αυτή την πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο που διανύουμε, και υγεία πάνω απ’ όλα!

w

Το Μιτάτο της Αμοργού συμμετέχει στο 1ο εργαστήριο ξερολιθιάς στην Πάρο

Ένα όμορφο διήμερο καταμεσής του χειμώνα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2024, με αφορμή το 1ο Εργαστήριο Ξερολιθιάς που στην Πάρο. Η δράση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πάρου «Αρχίλοχος» και τον Εξωραϊστικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Αγκαιριάς και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Διαβάστε Περισσότερα

Συμμετοχή στο εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού πολιτιστικής διαδρομής στην Καλλιθέα Αιτωλοακαρνανίας

Το 2024 ξεκίνησε όμορφα, δυναμικά και δημιουργικά για το Μιτάτο της Αμοργού! Είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στο εξαιρετικά ενδιαφέρον Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού Πολιτιστικής Διαδρομής που διοργάνωσε η ομάδα Youth Active Minds σε συνεργασία με την ομάδα Μπουλούκι στην Καλλιθέα Αιτωλοακαρνανίας από τις 2 έως τις 7 Ιανουαρίου 2024. Για τέσσερις μέρες, δουλέψαμε με μία δραστήρια ομάδα νέων ανθρώπων, από…

Διαβάστε Περισσότερα

Δράσεις και εκδήλωσεις το φθινόπωρο του 2023

ο φθινόπωρο του 2023 υπήρξε μία περίοδος κατά την οποίο έλαβαν χώρα πολλές δράσεις σχετικά με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Οι Κυκλάδες, με τις έντονες πιέσεις και τους περιορισμένους πόρους, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή την κινητοποίηση κι έτσι ήταν λογικό να δούμε εκδηλώσεις όπως το Εργαστήριο για το Τοπίο στη Σίφνο που Κινδυνεύει στις 23-26 Οκτωβρίου…

Διαβάστε Περισσότερα
elEL
en_GBEN elEL