ΜΕΛΗ

Το Μιτάτο της Αμοργού είναι μία ανοιχτή ομάδα, εμπλέκοντας στις δράσεις της ανθρώπους που μοιράζονται το όραμα και τους στόχους μας.
Ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από το Γιάννη Γαβαλά, τη Μαρία Νομικού και τη Σεμέλη Δρυμωνίτη.

Μαρία Νομικού

Μαρία Νομικού

Η Μαρία Νομικού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η καταγωγή και των δύο γονιών της από την Αμοργό, την έφερνε από μικρή τακτικά στο νησί. Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία και εργάστηκε στο δύσκολο αλλά και συναισθηματικά έντονο χώρο των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων. Από το 2012, επιστρέφοντας στις ρίζες της, άνοιξε ένα Καφέ Μπαρ εκεί που κάποτε ήταν η ταβέρνα του παππού της και ασχολήθηκε με την διοργάνωση αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, κυρίως την περίοδο του χειμώνα, ώστε να δημιουργούνται νέα ερεθίσματα και δράσεις στους ανθρώπους που ζουν μόνιμα στο νησί της Αμοργού.

Γιάννης Γαβαλάς

Γιάννης Γαβαλάς

Ο Γιάννης Γαβαλάς, γέννημα-θρέμμα του τόπου, έχει γνωρίσει από μικρός την Αμοργιανή ύπαιθρο, ακολουθώντας τον πατέρα του στις γεωργικές και κτηνοτροφικές του εργασίες. Ένας ακούραστος άνθρωπος, συμμετέχει σε διάφορες ομάδες του νησιού, χωρίς να παραμελεί την οικογενειακή επιχείρηση αλλά και τις υπόλοιπες εργασίες του.  Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά στα κοινά, ιδιαίτερα στην Τοπική Κοινότητα Αιγιάλης Αμοργού.

Σεμέλη Δρυμωνίτη

Σεμέλη Δρυμωνίτη

Η Σεμέλη Δρυμωνίτη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, μεγάλωσε στην Αθήνα και συνέχισε μετακινούμενη σε διάφορα σημεία της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Σπούδασε Αρχιτεκτονική, Γεωγραφία και Παιδαγωγικά και από το 2014 ζει μόνιμα στην Αμοργό. Η επαγγελματική της ενασχόληση με τις πεζοπορικές διαδρομές του νησιού, αλλά κυρίως η βαθιά αγάπη της για το μοναδικό του τοπίο, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από τον ανώνυμο ανθρώπινο μόχθο, την οδήγησαν στην ενεργή ενασχόληση για την προστασία και ανάδειξή του.

elEL