ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το Μιτάτο της Αμοργού δημιουργήθηκε το 2020, από την αγάπη μας για το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Αμοργού και των Κυκλάδων γενικότερα.

Μέσα από την ενασχόλησή μας με τα μονοπάτια και τα λοιπά ανθρωπογενή στοιχεία του νησιού, διαπιστώθηκε η ανάγκη δραστηριοποίησης για την προστασία και ανάδειξή τους.

Η τουριστική ανάπτυξη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Αμοργό αποτελεί ευλογία αλλά και πρόκληση. Πώς μπορούμε να μάθουμε από το παρελθόν; Πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν υψηλής αξίας; Πώς μπορούν να ευαισθητοποιηθούν κάτοικοι και επισκέπτες ως προς τις λεπτές ισορροπίες του νησιωτικού συστήματος; Πώς μπορεί να αναδειχθεί ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος;

Mέσα από τις δράσεις μας, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, να βοηθήσουμε τους νέους να έρθουν σε επαφή με παραδοσιακές τέχνες, όπως για παράδειγμα την ξερολιθιά, να μεταδοθεί η γνώση από την προηγούμενη γενιά στην επόμενη, αλλά και να παντρευτεί με νέες τεχνολογίες και μεθόδους.

Αυτό ακριβώς είναι το πεδίο δραστηριοποίησης του Μιτάτου της Αμοργού: η διατήρηση αλλά και εξέλιξη του συμπλέγματος φύσης και ανθρώπου, ενός συμπλέγματος που αξίζει την προσοχή και προστασία μας.

elEL