Ο Απρίλιος είναι μήνας επιμόρφωσης, δικτύωσης και ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας!

Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που Το Μιτάτο της Αμοργού έχει επιλεγεί μεταξύ των 44 περιβαλλοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στον Κύκλο Ενδυνάμωσης της πρωτοβουλίας Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη στα επόμενα στάδια μη κερδοσκοπικής οργάνωσης των φορέων και στη μεγιστοποίηση του κοινωνικού τους αντικτύπου.

Συγκεκριμένα, σε κάθε οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης του Social Dynamo παρέχονται δωρεάν, στο πλαίσιο αναβάθμισης της λειτουργίας της, για 6 μήνες:

  • Επιμόρφωση, μέσω της συμμετοχής  σε ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων και εργαστηρίων, προσαρμοσμένo στις ανάγκες και τις προτεραιότητες των συμμετεχόντων ομάδων και οργανώσεων.
  • Επαγγελματική υποστήριξη, προσαρμοσμένη στο εκάστοτε εξάμηνο πρόγραμμα, που μπορεί να περιλαμβάνει υπηρεσίες συμβουλευτικής από έμπειρους επαγγελματίες, καθώς και δυνατότητα παροχής mentoring, αλλά και εξατομικευμένου coaching σε μέλη των οργανώσεων/ομάδων που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, από το πρόγραμμα Solidarity Coaching του Ελληνικού Συνδέσμου Coaching.
  • Ευκαιρίες δικτύωσης, μέσω συμμετοχής σε ειδικές εκδηλώσεις.

Η σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων του Social Dynamo ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου 2021, με το θεματικό κύκλο της διαχείρισης απορριμμάτων και κυκλικής οικονομίας. Έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί σεμινάρια για τη γενικότερη συγκρότηση, ανάπτυξη και συνεργασία φορέων ενώ ειδικά κατά το μήνα Απρίλιο, αναλύονται ζητήματα διαχείρισης. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2021.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων που Το Μιτάτο της Αμοργού παίρνει μέρος στις δράσεις, έχουμε διαπιστώσει με μεγάλη χαρά ότι έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ζεστό και συμμετοχικό κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων. Η αλληλεγγύη και συνεργασία είναι έννοιες που επιβάλλεται να ενταχθούν ουσιαστικά στη σύγχρονη, απαιτητική πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη δικτύων και συνεργιών αποτελεί το κλειδί για την επίτευξη των συνολικών αλλά και επιμέρους στόχων των ομάδων.

Ο Κύκλος Ενδυνάμωσης για περιβαλλοντικές οργανώσεις υλοποιείται με την υποστήριξη του Cyclades Preservation Fund και του Ionian Environment Foundation.
Στρατηγικοί εταίροι του Social Dynamo είναι ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

w

Το Μιτάτο της Αμοργού συμμετέχει στο 1ο εργαστήριο ξερολιθιάς στην Πάρο

Ένα όμορφο διήμερο καταμεσής του χειμώνα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2024, με αφορμή το 1ο Εργαστήριο Ξερολιθιάς που στην Πάρο. Η δράση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πάρου «Αρχίλοχος» και τον Εξωραϊστικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Αγκαιριάς και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Διαβάστε Περισσότερα

Συμμετοχή στο εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού πολιτιστικής διαδρομής στην Καλλιθέα Αιτωλοακαρνανίας

Το 2024 ξεκίνησε όμορφα, δυναμικά και δημιουργικά για το Μιτάτο της Αμοργού! Είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στο εξαιρετικά ενδιαφέρον Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού Πολιτιστικής Διαδρομής που διοργάνωσε η ομάδα Youth Active Minds σε συνεργασία με την ομάδα Μπουλούκι στην Καλλιθέα Αιτωλοακαρνανίας από τις 2 έως τις 7 Ιανουαρίου 2024. Για τέσσερις μέρες, δουλέψαμε με μία δραστήρια ομάδα νέων ανθρώπων, από…

Διαβάστε Περισσότερα

Δράσεις και εκδήλωσεις το φθινόπωρο του 2023

ο φθινόπωρο του 2023 υπήρξε μία περίοδος κατά την οποίο έλαβαν χώρα πολλές δράσεις σχετικά με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Οι Κυκλάδες, με τις έντονες πιέσεις και τους περιορισμένους πόρους, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή την κινητοποίηση κι έτσι ήταν λογικό να δούμε εκδηλώσεις όπως το Εργαστήριο για το Τοπίο στη Σίφνο που Κινδυνεύει στις 23-26 Οκτωβρίου…

Διαβάστε Περισσότερα
elEL
en_GBEN elEL