Ο Απρίλιος είναι μήνας επιμόρφωσης, δικτύωσης και ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας!

Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που Το Μιτάτο της Αμοργού έχει επιλεγεί μεταξύ των 44 περιβαλλοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στον Κύκλο Ενδυνάμωσης της πρωτοβουλίας Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη στα επόμενα στάδια μη κερδοσκοπικής οργάνωσης των φορέων και στη μεγιστοποίηση του κοινωνικού τους αντικτύπου.

Συγκεκριμένα, σε κάθε οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης του Social Dynamo παρέχονται δωρεάν, στο πλαίσιο αναβάθμισης της λειτουργίας της, για 6 μήνες:

  • Επιμόρφωση, μέσω της συμμετοχής  σε ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων και εργαστηρίων, προσαρμοσμένo στις ανάγκες και τις προτεραιότητες των συμμετεχόντων ομάδων και οργανώσεων.
  • Επαγγελματική υποστήριξη, προσαρμοσμένη στο εκάστοτε εξάμηνο πρόγραμμα, που μπορεί να περιλαμβάνει υπηρεσίες συμβουλευτικής από έμπειρους επαγγελματίες, καθώς και δυνατότητα παροχής mentoring, αλλά και εξατομικευμένου coaching σε μέλη των οργανώσεων/ομάδων που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, από το πρόγραμμα Solidarity Coaching του Ελληνικού Συνδέσμου Coaching.
  • Ευκαιρίες δικτύωσης, μέσω συμμετοχής σε ειδικές εκδηλώσεις.

Η σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων του Social Dynamo ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου 2021, με το θεματικό κύκλο της διαχείρισης απορριμμάτων και κυκλικής οικονομίας. Έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί σεμινάρια για τη γενικότερη συγκρότηση, ανάπτυξη και συνεργασία φορέων ενώ ειδικά κατά το μήνα Απρίλιο, αναλύονται ζητήματα διαχείρισης. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2021.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων που Το Μιτάτο της Αμοργού παίρνει μέρος στις δράσεις, έχουμε διαπιστώσει με μεγάλη χαρά ότι έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ζεστό και συμμετοχικό κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων. Η αλληλεγγύη και συνεργασία είναι έννοιες που επιβάλλεται να ενταχθούν ουσιαστικά στη σύγχρονη, απαιτητική πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη δικτύων και συνεργιών αποτελεί το κλειδί για την επίτευξη των συνολικών αλλά και επιμέρους στόχων των ομάδων.

Ο Κύκλος Ενδυνάμωσης για περιβαλλοντικές οργανώσεις υλοποιείται με την υποστήριξη του Cyclades Preservation Fund και του Ionian Environment Foundation.
Στρατηγικοί εταίροι του Social Dynamo είναι ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

w

3ο Εργαστήριο Ξερολιθιάς «Η Αμοργιανή Μαστοριά» 16 – 20 Οκτωβρίου 2023

Το Μιτάτο της Αμοργού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση του 3ου Εργαστηρίου Ξερολιθιάς «Η Αμοργιανή Μαστοριά» που θα διεξαχθεί στην Αμοργό από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου 2023.
Η δράση αποτελεί συνέχεια του 1ου και 2ου Εργαστηρίου Ξερολιθιάς «Η Αμοργιανή Μαστοριά» που διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο του 2021 και 2022 αντίστοιχα, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμοργού και με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού…

Διαβάστε Περισσότερα

Συμμετοχή σε διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στα αγροτικά μνημεία της Τήνου (22-23 Απριλίου 2023)

Με μεγάλη μας χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του νεοσύστατου συλλόγου «Αμπασάδα» της Τήνου και παρευρεθήκαμε στο «χειροποίητο νησί» το διήμερο 22 και 23 Απριλίου 2023, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Αγροτικά Μνημεία της Τήνου: κτίσματα ταπεινά, κοσμήματα του τοπίου» .
Ο σύλλογος «Αμπασάδα» προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Τήνου σχετικά με …

Διαβάστε Περισσότερα

Κλείσιμο του 2022 με την ολοκλήρωση της «ιστορίας του νερού»

Το Δεκέμβριο του 2022, ένα όμορφο έργο που υλοποιήθηκε από το Μιτάτο της Αμοργού, σε συνεργασία με το «Νήσος Αμοργός» – Σύλλογο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, έφτασε στο τέλος του. «Η Ιστορία του Νερού» αφορούσε στην αποκατάσταση της δεξαμενής στη θέση «Χωριό», έξω από το χωριό Λαγκάδα, στην Αμοργό. Οι εργασίες έδωσαν την ευκαιρία στους διοργανωτές να θέσουν στο …

Διαβάστε Περισσότερα
elEL
en_GBEN elEL