Στις 28 Φεβρουαρίου 2021, μία όμορφη ηλιόλουστη μέρα αποχαιρετώντας το χειμώνα, διοργανώσαμε έναν ακόμα καθαρισμό μονοπατιού, αυτή τη φορά σε τμήμα της διαδρομής 2, μεταξύ Χώρας και Καταπόλων.

Το συγκεκριμένο μονοπάτι ακολουθεί παράλληλα το ρέμα του Φονιά, ενώ κατηφορίζοντας η βλάστηση γίνεται πιο έντονη. Η διαδρομή, αν και σχετικά δημοφιλής λόγω της κεντρικής της θέσης και της μικρής της απόστασης, απαιτεί τακτικό καθαρισμό λόγω της βλάστησης, ιδιαίτερα στα τμήματα με χαμηλότερο υψόμετρο, πλησιέστερα στην κοίτη.

Η μικρή αλλά ενεργή ομάδα εθελοντών καθάρισε τμήμα του μονοπατιού κοντά στη θέση Μηλιές. Σε επόμενη δράση μας, προβλέπεται ο καθαρισμός του συνδετικού τμήματος μεταξύ Μηλιών και ρέματος, προκειμένου να διευκολυνθεί η σύνδεση της διαδρομής 2 με τη διαδρομή 8 που συνεχίζει προς Αγία Βαρβάρα και Ρίχτι.

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές μας!

Που ακριβώς βρίσκεται;

w

Το εργαστήριο ξερολιθιάς «Η Αμοργιανή Μαστοριά» επιστρέφει τον Οκτώβριο 2024!

Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διοργάνωση του 3ου Εργαστηρίου Ξερολιθιάς «Η Αμοργιανή Μαστοριά» στην Αιγιάλη Αμοργού από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου 2024.
Μετά την ακύρωση του Εργαστηρίου μας το 2023, είμαστε πολύ χαρούμενοι που το έργο μας επανασχεδιάζεται δυναμικά, περιλαμβάνοντας ένα πιο διευρυμένο πλαίσιο δράσεων.

Διαβάστε Περισσότερα

Συμβολή στα εργαστήρια χωρικού σχεδιασμού για τη διάσωση της κυκλαδικής ταυτότητας στην Πάρο

Είχαμε τη χαρά και τιμή να είμαστε προσκεκλημένοι ομιλητές στο τελευταίο διήμερο αυτού του κύκλου εκδηλώσεων, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, μιλήσαμε για το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών στη διαφύλαξη του κυκλαδικού τοπίου…

Διαβάστε Περισσότερα

Επίσκεψη στην Τήλο για το σχολείο ξερολιθιάς της «Πέτρα Τήλος»

Οι δράσεις με αντικείμενο την ξερολιθιά στο Αιγαίο διαρκώς πληθαίνουν και μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίζουμε νέους τόπους, νέες ομάδες και νέες πρωτοβουλίες, πάντα με κοινό παρονομαστή την αγάπη για τον τόπο και την παράδοσή του.
Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη 2024 είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε στο Σχολείο Ξερολιθιάς που διοργάνωσε …

Διαβάστε Περισσότερα
elEL